Speciaal voor Museumkaarthouders

Op 14 en 26 juli en 9 augustus om 14.30 uur zijn er speciale rondleidingen door de tentoonstelling "Wie het breed heeft... Thuis bij Sophia van Vervou en Wytze van Cammingha" oftewel: "De Friese Marten en Oopjen".

Speciaal voor Museumkaarthouders geeft conservator Marjan Brouwer drie keer een rondleiding door de tentoonstelling. Meld u snel aan op 0517-392192, want per keer kunnen er maar 20 personen mee. Tijdens de rondleiding hoort u veel over de hoofdpersonen Sophia en Wytze, maar ook over hun relatie tot Rembrandts Marten en Oopjen.

Gratis sterke verhalen in de zomer

Deze zomer krijgt u gratis een rondleiding met sterke verhalen bij uw bezoek aan Museum Martena. Elke woensdag in juli en augustus om 14.30 uur. U betaalt wel entree. Welkom!

Franeker Verhalen. Columns uit de Franeker Courant

Elke week schrijft Museum Martena een column in de Franeker Courant

Via deze link naar de website van de Franeker Courant kunt u ze allemaal lezen

Kinderfeestjes

Als je in Museum Martena je verjaardagsfeestje viert, hoor je een spannend verhaal en doe je een speurtocht, verkleed als ridders en jonkvrouwen.

Kinderfeestje
Kinderfeestje

Na een traktatie wordt geknutseld of met ganzenveren gekalligrafeerd. Kosten zijn € 7,- per kind, het duurt ca. 2 uur en is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192

Rondleidingen

Voor groepen worden op afspraak rondleidingen door het museum georganiseerd.

Groepen vanaf 10 personen kunnen reserveren voor een rondleiding die ongeveer 1 uur duurt. Een rondleiding kost per rondleider 30,-. U kunt reserveren via info@museummartena.nl of 0517-392192.

Trouwen in Museum Martena

Van oudsher is het Martenahuis trouwlocatie van Franekeradeel

Nog steeds wordt getrouwd in wat eens de raadszaal was. Een sfeervolle receptie in museum of tuin behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192