Sfeervolle avondrondleiding met een glaasje wijn

Ter gelegenheid van de Museumweek geven wij op op 7 april een sfeervolle avondrondleiding in Museum Martena die helemaal is gewijd aan portretten en we eindigen met een lekker glaasje wijn.

Op vrijdag 7 april om 20.00 uur geeft  Museum Martena ter gelegeneheid van de Museumweek een avondrondleiding (gratis voor Museumkaarthouders) over de vele portretten in Museum Martena. Museum Martena is bij uitstek een portrettenmuseum, maar wie zijn al die dames, heren en kinderen op het doek? Waarom zijn ze geschilderd met de attributen die ze bij zich hebben? We ontmoeten schattige jongetjes, strenge professoren en theedrinkende dames, maar ook de vrouw des huizes in volle pracht en praal.

We sluiten de avond af met een (gratis) glas wijn.

Meld u aan op 0517 392192

Ontmoet Anna Maria van Schurman tijdens de Museumweek

Zaterdag 8 april kunt u zich in de Anna Maria van Schurmanzaal laten rondleiden door... Anna Maria van Schurman!

Tussen 13.00 en 16.00 uur zal Anna Maria van Schurman zelf aanwezig zijn om te vertellen over haar leven en haar keuze voor de Labadisten.

Franeker Verhalen. Columns uit de Franeker Courant

Elke week schrijft Museum Martena een column in de Franeker Courant

Via deze link naar de website van de Franeker Courant kunt u ze allemaal lezen

Kinderfeestjes

Als je in Museum Martena je verjaardagsfeestje viert, hoor je een spannend verhaal en doe je een speurtocht, verkleed als ridders en jonkvrouwen.

Kinderfeestje
Kinderfeestje

Na een traktatie wordt geknutseld of met ganzenveren gekalligrafeerd. Kosten zijn € 7,- per kind, het duurt ca. 2 uur en is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192

Rondleidingen

Voor groepen worden op afspraak rondleidingen door het museum georganiseerd.

Groepen vanaf 10 personen kunnen reserveren voor een rondleiding die ongeveer 1 uur duurt. Een rondleiding kost per rondleider 30,-. U kunt reserveren via info@museummartena.nl of 0517-392192.

Trouwen in Museum Martena

Van oudsher is het Martenahuis trouwlocatie van Franekeradeel

Nog steeds wordt getrouwd in wat eens de raadszaal was. Een sfeervolle receptie in museum of tuin behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192